Oгнеборци пострадаха при пожара край Харманли

Двама огнеборци пострадаха леко при разразилия се в късния следобед пожар край Харманли, съобщи началникът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) Митко Чакалов.

Той обясни, че се уточнява дали има хора в неизвестност от вилната зона в местността Трифончето край града, в посока Маджарово. Във вилната зона е изгоряла една индустриална сграда и частни домове, чиито брой тепърва ще стане ясен, предаде БТА.

По думите на местни хора в пламъците са изгорели живи 200 овце във ферма в зоната край Харманли.

На терен работят над 10 екипа пожарникари с техника, пристигат и още от различни части на страната. В гасенето на пламъците се включиха доброволци със селскостопанска техника и водоноски.

По-късно започва и гасене от въздуха с помощта на хеликоптер. Периметърът на пожара е ограничен, но не е потушен, добави Митко Чакалов. Подходът към вилната зона е блокиран от полицията, но продължават да идват местни хора, които настояват да влязат, притеснени за имотите си.

Пожарът избухна днес следобед. По данни на местни хора от кв. "Изгрев", който е в края на Харманли, причината за случилото се е искра от фотоволтаици в местността Изворът на белоногата, която се намира по пътя от Харманли към Любимец.

Към 20:30 часа огнената стихия продължава във вилната зона и в местността Извора на белоногата. На място се правят и просеки с тежка техника, тъй като в близост има бензиностанция, паркинг и вили.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"