Пари в „Левски“ от трети бразилец

Трети бразилец продаде „Левски“ тази зима в търсенето на финансова стабилност. В посока Япония пое Уелтън, големият любимец на „сините“ фенове. Новият отбор на лявото крило е „Гамба“ (Осака). В страната на изгряващото слънце кариоката ще прибира по 50 000 евро на месец. Сумата по сделката не бе обявена, но според авторитетният сайт Transfermarkt тя е 2,2 милиона евро. Големият въпрос сега дали клубът ще покрие голяма част от дълга към НАП, или парите ще бъдат използвани по друго направление.

Преди Уелтън "Левски" се раздели и с други двама негови сънародници - Роналдо, вече се присъедини към "Ростов" за 2 млн. евро, а Дарлан e спазарен за клуб от Китай, като тази седмица официално трябва да бъде обявен трансферът.

Уелтън пристигна на „Георги Аспарухов“ през януари 2022 година, заедно с Цунами. За двете си години в София офанзивният футболист изигра 79 мача, в които вкара 17 гола и записа 11 асистенции. Спечели и Купа на България през лятото на 2022-а.

„Здравейте всички в Осака, аз съм Уелтън – написа сега бразилецът. - Вече ще играя за „Гамба“. Много съм щастлив от трансфера. Надявам се да направим силен сезон с моите нови съотборници и с нашите чудесни фенове.“

В неделя бразилецът бе за последно на „Герена“, за да си вземе сбогом с досегашните си съотборници. Фенове на „сините“ също имаха възможност да го изпратят преди първата тренировка на тима след прибирането от Турция. Първият официален мач на тима на Николай Костов ще бъде в събота в Благоевград срещу „Пирин“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"