Пеевски няма да се откаже от имунитета си, не приема решението на ЦИК

Депутатът Делян Пеевски съобщи, че няма никакво намерение да се отказва от имунитета си. "Труд news" припомня, че това бе поискано вчера от "Да, България". Формацията настоя и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов да поиска това заради сигнали за рекет от банкера беглец Цветан Василев.

"Цветан Василев е агент на Русия, който се укрива в Сърбия под протекцията на Москва. Русия прави всичко, за да превземе България. Гледам, че колегите спокойно приемат нещата как ще бъде инсталиран президент в президентска република и след това ще стане страшно в България, но аз ще го спра това", изтъкна той.

"Ще представя доказателства, че нямам дългове към нито една банка. Една стотинка не дължа на банки, това са лъжи. Който успее да извади моя фирма или мой дълг към банка, веднага ще кажа, че си давам имунитета. Но това никой не може да го направи. Колкото и да им е мъчно, никой не може да извади нищо за Пеевски. Нищо, нищо, нищо", категоричен бе той.

"Това е абсолютно незаконно решение, не го приемаме", коментира председателят на ДПС вчерашното решение на ЦИК да даде указание и на двете ДПС-коалиции да извадят партията ДПС от състава си. "За мен ЦИК е опорочен. Вижда се, че работи за дерибеите и за чужди интереси, не български. Ще има ДПС - Ново начало, заяви Пеевски.

TRUD_VERSION_AMP:5//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"