Кокала: Перфектен вариант за "Левски" е да е изцяло български

Емил Велев, последният треньор, направил „Левски“ шампион, смята -пътят на „сините“ минава през пълен рестарт от долните дивизии. Кокала е на мнение, че към днешна дата не е ясно кой е готов да наследи милиони дългове и да осигурява сериозен годишен бюджет, за да издържа клуба.

„Като гледам как Тити Папазов чака акциите, вариантът за рестарт е най-реален – обясни Велев. - Защото дори и да се вземе мажоритарният дял … той (б.а - Папазов) така между ред сълзи, ред сополи и защото много искал „Левски“ добре, но нали някой трябва да плаща! Акциите може да ги държи всеки. Зад „Левски“ трябва да е някой със „синьо“ сърце, богат, авторитетен. Или пък фонд, фирма, съвкупност от фирми… Ще се повторя – реално във всеки един могат да бъдат акциите. И аз мога да се обадя на Васил Божков и да ги поискам. И аз се познавам с него, много добре при това. Но …“.

Велев призна, че проблемът е много по-сериозен и намекна, че в клуба не са действали достатъчно рационално до момента.

„Последната година бюджетът беше много раздут, дори нереално. Изведнъж от 6-7 милиона стана 25 млн. Вината трябва да се търси и другаде. Не може само да се каже „ние ги изхарчихме“. Питайте Павел Колев как са били изхарчени. Сега се въртим в омагьосан кръг. Няма ги големите шефове, а те се събират да коментират. Павел Колев бие отбой, развя бялото знаме, хвърляйки оставка."

Велев подкрепя идеята на „Герена“ да играят само родни футболисти: „Аз съм „За“ да се заложи на изцяло български отбор. „Левски“ с тази публика няма как да изпадне във втората половина на „А“ група. Клубът има огромна школа и фенска маса. Разполага с футболисти, дадени под наем, които ако ги събереш, ще се сформира страхотен отбор. Е, няма да се гони участие в Европа на всяка цена, но така или иначе вече 10 години отборът играе един кръг или отпада и то със скъпоплатени чужденци. Не е голямата болка, че ще останат само български футболисти. Даже е перфектен вариант. Едно време достигахме до четвъртфинал в Европа само с играчи от България и школата. Но за такъв вариант трябват топки. Деян Иванов защо го дават под наем вече толкова години? Да не е по-слаб от този грък Каргас? Мога да ви дам много такива примери, но не искам да задълбавам. Някои ще се обидят силно."

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владимир Иванов

Този уебсайт използва "бисквитки"