Пет вида СРС са използвани срещу Джейхан Ибрямов

Пет вида специални разузнавателни средства са използвани в разследването срещу независимия депутат Джейхан Ибрямов, приближен до Ахмед Доган от Алианс за права и свободи. СРС-тата са включени приблизително около две седмици преди задържането му със 100 хиляди предварително белязани лева.

Използването на СРС е станало с официално разрешение на заместник-ръководител на Софийския градски съд, въпреки че по това време Ибрямов е имал имунитет като народен представител. Това стана ясно при разглеждането в открито заседание на жалбата на защитниците на независимия депутат срещу постоянния му арест.

В момента тече съдебното заседание по мярката му за неотклонение и Софийският апелативен съд решава дали депутатът ще остане за постоянно под стража.

Въпреки мненията на юристи, че арестът му е бил незаконен, миналата събота съдията от Софийския градски съд Иван Стоилов уважи искането на прокуратурата и наложи на Ибрямов най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража". 

В съда се появи и съпругата на Ибрямов - Биршен. От няколко дни тя прави гладна стачка в т.нар. "триъгълник на властта" и под постоянно медицинско наблюдение. 

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"