Петър Мицин с нов национален рекорд, остана извън финала на 400 м свободен стил на европейското в малък басейн

Петър Мицин не се класира за финала на 400 метра свободен стил при мъжете на европейското първенство в малък басейн в Отопени, Румъния, което започна днес. При дебюта си на голямо първенство при мъжете 18-годишният ни състезател се нареди 11-и в сериите с време 3:41.19 минути, което е нов национален рекорд за България в малък басейн, но в крайна сметка това постижение не се оказа достатъчно за световният ни рекордьор за юноши в дисциплината на голям басейн за попадане сред най-добрите 8, съобщи БНТ. 

Най-бързо време в предварителните серии даде литовецът Данас Рапас, който спря хронометрите на 3:39.19 минути, а финалът на 400 метра свободен стил при мъжете беше затворен от Марко де Тулио от Италия с 3:40.41 минути.

По-късно днес и други български плувци започват участието си в състезанието. На 100 метра бруст при дамите страната ни ще има две представителки в лицето на Диана Петкова и Тея Николова. Петкова ще плува в осми коридор на втора серия от 10:27 ч., докато Николова ще бъде в девети коридор на последната четвърта серия от 10:32 ч..

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"