Почина гробарят от гората Георги Енев, обвинен за фалшиви кремации

Мъжът взимал пари от близки на опечалени с обещание да ги кремира, но вместо това ги копаел в село край София

Гробарят Георги Енев, обвинен във фалшива кремация, е починал. Това се разбра в Софийския районен съд, където по-рано днес трябваше да започне делото срещу него.

"В залата дойде адвокат на семейството на Георги Енев, който съобщи, че вчера около 14:30 ч. той е починал. Съдът изиска официална справка за изложения факт", написаха от Софийския районен съд.

Зловещата схема Енев потресе цяла България. Той бе обвинен, че е вземал пари на хората за кремация, но вместо това е заравял близките им в гората край Банкя. Туристи случайно откриха бедрени човешки кости и така се стигна до разплитането на мистерията. На някои от опечалените той давал мистериозно прахообразно вещество, за което твърдял, че са останките на покойника след кремация. На други нищо не дал и така част от опечалените са усъмнили в коректността на погребалната агенция. 

Енев бе обвинен за това, че в периода от 08.01.2020 г. до 13.05.2022 г. в гр. София и гр. Банкя, в условията на продължавано престъпление с 20 деяния, с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил заблуждение у 19 души, че ако му предоставят парични средства, ще организира кремация за техните починали близки и с това им причинил имотна вреда на стойност 28 230 лева.

"Труд news" припомня, че полицията намери 15 трупа, незаконно погребани в гората до софийското село Клисура. Останките от близките на някои от ищците все още не са намерени. 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"