Politico: Двама съветници на Байдън го убедиха да се откаже от президентската надпревара

Президентът на САЩ Джо Байдън реши да се оттегли от предизборната надпревара, след като се вслуша в двамата си най-близки съветници, съобщава вестник Politico, позовавайки се на свои източници.

Спо ред изданието, това са Майк Донилон и Стив Рикети, с които Байдън се срещна в резиденцията си в Рехобот Бийч миналия уикенд. Според изданието именно тези хора са убедили Байдън, че няма шанс да бъде преизбран.

Освен това това помогна на американския лидер да „запази лицето си“, което беше „много важно“ за съпругата му Джил Байдън , подчертава Politico.

„След като Байдън обеща в изявление да се върне в предизборната кампания следващата седмица, някои от партията започнаха да вярват, че по-директната и обществена опозиция може да бъде единственият останал начин да убеди Байдън да се оттегли. Най-малко половин дузина демократи от Камарата на представителите и Сената - включително висши депутати - са планирали да призоват президента да напусне кампанията”, посоча още изданието.

Джо Байдън обяви оттеглянето си от президентската надпревара на 21 юли вечерта. Американският лидер ще продължи да изпълнява задълженията си до официалното приключване на мандата си.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"