Porsche има нов дом у нас

Най-големият комплекс на марката в Централна и Източна Европа е в София

Новият Macan вече в България

Легендарната автомобилна марка Porsche има нов дом на българска земя. Той е изграден за 15 месеца върху 8000 квадратни метра разгъната площ и се намира в София на бул. „Цариградско шосе“ 166 срещу резиденция Врана. Това е най-големият комплекс на марката в Централна и Източна Европа, построен според най-новата ритейл концепция Destination Porsche. Специално гост на официалното откриване бе икономическото аташе на Германия у нас Мориц Зайлер.

Новият Porsche център в София разполага с комбинира изложбена зала за нови автомобили, следпродажбени услуги с бърз и основен сервиз, каросерийно-бояджийна зона, сервиз за класически автомобили, изложбена зала за проверени и сертифицирани употребявани автомобили, складове за резервни части и офиси. От 27 държави в Централна и Източна Европа това е едва третият комплекс, оторизиран да продава и сервизира класически автомобили на Porsche.

Новият модел Macan бе представен в новия дом на Porsche.

Паралелно с откриването на Porsche центъра се състоя българската премиера на най-новия модел на марката Macan. Това е вторият изцяло електрически автомобил в актуалната моделна гама на марката заедно с Taycan. Предлага се в четири модификации с максимална мощност от 360 до 639 конски сили. Топмоделът Macan Turbo е безкомпромисна машина за шофиране, която ускорява за 3,3 секунди от 0 до 100 км/ч и развива максимална скорост 260 км/ч.

Интериорът на новия Macan е изцяло дигитализиран.

Батерията на новия Macan е с капацитет от 100 киловатчаса и може да се зареди до 80% от нивото си само за 21 минути на постояннотокова бърза станция. Това е възможно благодарение на функцията за бързо зареждане с мощност до 270 киловата. Пробегът варира между 590 и 640 км в зависимост от моделната версия.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"