Последен парламентарен контрол на 50-ото НС преди ваканцията на депутатите

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов ще бъде изслушан в НС, а след това ще участва и в парламентарния контрол. 

В сряда Малинов беше изслушан и в енергийната комисия в Народното събрание, заради проверката на европрокуратурата на различни обекти в българската газопреносна система. 

Изслушването на министър Малинов е по искане на "Възраждане". Той ще отговаря за изграждането на хранилища за постоянно съхранение на отработено ядрено гориво от АЕЦ "Козлодуй" и на опасни радиоактивни отпадъци на територията на страната. 

В програмата са включени и два проекта на решения, свързани с енергетиката. Депутати от ГЕРБ СДС и ДПС предлагат да се възложи на министъра на енергетиката да проведе преговори с украинския си колега или негов представите за продажба на оборудването, предназначено за АЕЦ "Белене". 

От ИТН пък искат да извадят парогенераторите от оборудването, подлежащо на преговори за продажба на Киев, до изготвяне на анализ дали те не могат да се използват за нуждите на централата в "Козлодуй".

Общо 5 министри ще участват в последния парламентарен контрол на 50-отото НС. Най-много въпроси – 6, има към министъра на енергетиката. На 4 въпроса ще отговаря министърът на културата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"