Посрещнаха като герой Карлос Насар на летище София (СНИМКИ)

Роднини, приятели и почитатели посрещнаха златния олимпийски шампион Карлос Насар с бурни овации, трибагреници, гайди и питка със сол, видя "Труд news".

Медалистът в категория до 89 кг на турнира по вдигане на тежести в Париж не скри, че от емоции, вълнение и висок адреналин не си спомня почти нищо от състезанието.

"Усещах обичта и подкрепата на цяла България. Любовта на хората и моето обещание към вас, че ще спечеля златото, не ми даваха мира. Сега ми се спи като бебе. Преди състезанието не успях да мигна, беше много трудно да се отпусна. Костваше ми много енергия, усилия, липса на социален живот, кръв, пот… Важното е, че изпълнихме крайната цел и вече съм олимпийски шампион. Сега изживявам детската си мечта. Като стъпя на подиума, нещо се случва и забравям за всичко около мен. Дори не помня какво правя, когато вдигам. Нямам спомени от самото състезание, адреналинът беше много висок. Имах доста препятствия в дните преди надпреварата, но се радвам, че е изглеждало лесно.  Моят треньор Илиян винаги е бил моят герой, това отличие дължа и на него", отбеляза 20-годишният Карлос, който е от смесен брак. Баща му е ливанец, а майка му Поля - от Червен бряг.

В родното ѝ място жителите наблюдаваха в реално време участието на Насар. За целта в центъра бе изградена голяма видео стена, а стотици жители в малкото градче тръпнеха в очакване той да отвее конкуренцията. При успешното вдигане на 224 кг в изтласкването публиката избухна в бурни аплодисменти и за всички бе ясно, че няма кой да вдигне повече от него.

"Страхотно е чувството, че съм успял да мотивирам малки и големи. Оттук нататък следва Световното през декември. Няма да имам много време за почивка, но аз правя нещо, което ме удовлетворява. Усещам промяната в отношението на медиите, но имам още да вървя, за да стана звездата, която искам”, добави Насар.

Снимки: Пламен Стоименов 

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"