ППДБ или приемат условията на "Възраждане", или отиваме на избори, заяви Костадинов

Или „Продължаваме Промяната-Демократична България” приемат това, което „Възраждане” предлага, или отиваме на нови избори. Това е решението, заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

По думите на Костадинов коалицията има доста двойствено отношение. „Казват, че се борят с корупцията, а същевременно погазват демокрацията – с потъпкването на референдумите”, твърди лидерът на „Възраждане”.

"Труд news" припомня - преди броени дни от "Възраждане" обявиха, че ще подкрепят антикорупционната декларация на "Продължаваме промяната - Демократична България", при условие че коалицията върне жеста за декларация, в която са изброени 7 точки, 5 от които са за провеждане на референдуми.

Партията на Костадин Костадинов иска подкрепа за провеждане на референдуми за запазване на българския лев, за членството в НАТО, за прекратяване на договора за сътрудничество със Съединените щати, за прекратяване на военната помощ за Украйна, за премахване на санкциите, наложени на Русия.

Останалите две условия са за създаване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членство в ЕС с участие на представители на всички парламентарно представени партии и за приемане на закона за чуждестранните агенти.

"Призовавам ППДБ или да върнат веднага мандата, или да отцепят двама депутати от групата си. Така "Възраждане" ще стане втора политическа сила и ще спести унижението на ППДБ. Освен това така ще спестим и допълнителното унижение, което Радев ще нанесе на парламента, тъй като със сигурност ще предпочете да даде мандата на някоя полуразпаднала се партия, отколкото на най-стабилната политическа формация в България – "Възраждане", отсече Костадинов.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"