Борисов от Петрич: ППДБ се явяват на избори с ясното съзнание, че никой от тях не става за премиер

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

ППДБ се явяват на избори с ясното съзнание, че никой от тях не става за премиер. За няколко месеца те се изчерпаха откъм възможности.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с граждани и симпатизанти на формацията в Петрич. 

"Хората на Петрич, Сандански, Благоевград трябва да се радват. Когато минах край Благоевград - всички блокове са санирани. Разходих се през парка - фантастичен. Минахме до Хераклея Синтика - невероятни разкопки. Да благодарим на медиите, че вече ги показват. Нова спортна зала също. Неслучайно ГЕРБ е първа политическа сила по доверие в района. Сега вече всичко е двойно по-скъпо. Изгубихме 4 години. Ужасната истина е, че другите партии не искат да има правителство, не искат да има решение на проблемите, не искат да поемат отговорности", каза Борисов. 

Той коментира основните си политически опоненти, а част от тях - обвини в подлост и политическо лицемерие: "Кирил Петков твърди, че ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС сме си готвели кабинет. Обикновено крадецът вика - дръжте крадеца. С "Възраждане" нито аз, нито друг оторизиран от ГЕРБ човек, сме водили разговори. По-скоро в подземията на НДК Кирил Петков има навик да се среща с "Възраждане". За съжаление Алексей Петров, Бог да го прости, го няма вече. Когато беше жив - именно той ни събра с Кирил и Асен Василев и така направихме сглобката. Оттук насетне нямаме много опции, защото те са подли."

"Няма закон, приет от сглобката, под който аз да не съм се подписал първи, ППДБ - втори, а Делян Пеевски - трети. Всеки Божи ден тези хора - Кирил и Асен, заедно с Делян Пеевски, идваха в моя кабинет. Кирил Петков, Асен Василев, Пеевски, Йордан Цонев - всеки ден заедно. Аз лично в друг кабинет не съм стъпвал в Народното събрание, те влизаха в моя. За разлика от тях - там, където плюя - не лижа. На мен Делян Пеевски нищо лошо не ми е причинил, затова не го плюя. А от ППДБ сега се отричат от него. Дали ще работим заедно с ДПС - зависи какви са резултатите от изборите, всичко е въпрос на математика", отбеляза Борисов.

Той допълни, че би трябвало партиите, които участват в избори, за които се дават стотици милиони от държавната хазна, да си заслужат тези над 100 милиона разходи по вота, като участват с отговорност в управлението.

"Освен себе си аз лично съм предлагал проф. Николай Габровски, Росен Желязков за премиери. От снощи станах скептик - ако офертата е за общ кабинет с равноотдалечен премиер, то все повече си мисля, че уж неутралният премиер ще бъде повече до "Възраждане" и ще бъде подкрепен от ППДБ", размишлява лидерът на ГЕРБ.

"През последните няколко години, в които ГЕРБ не управлява, апатия и пасивност завладяха нашето общество. Хората отказаха да участват в процесите, усеща се недоверие и песимизъм и това е разбираемо. Проблемът е, че се постави под въпрос посоката на България, която бяхме поели", изтъкна в изказването си пред актива на партията в Петрич Росен Желязков.

"Реализирахме много проекти в образованието, науката и спорта, имаме чисто нови услуги, имаме реализирано саниране и подобрена инфраструктура. Сега работим на малко по-забавени темпове, но се опитваме да правим необходимото", заяви на свой ред кметът на Петрич Димитър Бръчков. 

"Излезте и гласувайте! И непременно гледайте филма за Гунди, хубав е", завърши речта си Борисов.

TRUD_VERSION_AMP:20//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"