Ръководителят на Военния комитет на НАТО: Разрешението Украйна да нанесе удари дълбоко в Русия със западни оръжия е оправдано от военна гледна точка

Разрешението на Въоръжените сили на Украйна (ВССУ) да нанесат удари дълбоко в Русия със западни далекобойни оръжия е оправдано от военна гледна точка. Това заяви ръководителят на Военния комитет на Северноатлантическия алианс Роб Бауер, цитиран от руски медии. 

Според ръководителя на Военния комитет на НАТО, съгласно правилата на въоръжените конфликти, всяка атакувана държава има право на самоотбрана, което не се ограничава до границите й. „От военна гледна точка има основателни причини да се направи това, за да се отслаби противникът, неговата логистика, доставката на гориво и боеприпаси на фронта. Това трябва да бъде спряно, когато е възможно“, каза той.

Бауер подчерта, че страните, които предоставят оръжия на Киев, имат право да определят и граници за тяхното използване, тъй като се чувстват отговорни за тези оръжия, а и възникват политически дискусии около това.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"