Реал губи Карвахал до 10 януари, Валверде с нова роля

Проблемът с контузиите в Реал Мадрид не свършва. Последен в списъка с контузени е Дани Карвахал. Испанският клуб съобщи, че защитникът ще бъде извън терените заради контузия на прасеца, но не каза колко време ще му трябва да се възстанови, преди да се завърне в отбора.

Журналистът Фабрицио Романо пише, че Карвахал ще пропусне всички мачове до края на 2023 г. и че бранителят няма да се върне до голямото градско дерби с Атлетико Мадрид за Суперкупата на 10 януари.

Ситуацията с контузии в Реал Мадрид накара Карло Анчелоти да търси иновативни тактически решения и в този контекст Феде Валверде се очерта като централна и практически недосегаема фигура в схемата на италианския треньор.

Тъй като 40 процента от отбора имаше проблеми с контузии, Анчелоти трябваше да приложи тактическа комбинация. Той смесва добре познатата схема 4-4-2 с 4-2-3-1, което дава много добри резултати.

Анчелоти проведе разговори с Валверде, като го помоли да поеме защитна роля заедно с Тони Кроос поради контузиите на Чуамени и Камавинга.

Реал Мадрид има пет победи в груповата фаза на Шампионската лига и си осигури преминаване към елиминациите без проблем, а също така е лидер в Ла Лига с 38 точки.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"