Реал разплака Наполи, Брага с шанс за футболна пролет в евротурнирите

Реал Мадрид победи Наполи с 4:2 в мач от група С на Шампионската лига. Головото шоу на стадион „Сантяго Бернабеу” започна Джовани Симеоне в 9-ата минута, давайки преднина на гостите от Италия. Само 2 минути след това обаче Родриго изравни, а в 22-ата минута Джуд Белингам реализира дежурния си гол за 2:1 в полза на Реал. В 47-ата минута Андре Ангиса вкара изравнителния гол в полза на италианския шампион. В 67-ата минута Политано се измъкна от няколко съперникови играчи с два финта и бързо подаде на Виктор Осимен, който вкара гол. Той обаче бе отменен заради засада. В 78-ата минута третия си непростим пропуск в мача направи Хоселу с глава. И тогава настъпи минутката слава за младока Николас Пас, който отбеляза попадението за 3:2 за тима на Карло Анчелоти. За аржентинеца това бе дебютно попадение с екипа на „белите”. В 94-ата минута най-после и Хоселу се разписа и оформи крайното 4:2.
В другия мач от групата Спортинг Брага и Унион Берлин завършиха 1:1. В 30-ата минута Сику Ниакате получи червен картон и остави домакините с човек по-малко. В 42-ата минута Робин Госенс поведе гостите напред в резултата, а след почивката Алваро Диало изравни. 
След днешните срещи Реал е осминафиналист и има 15 точки на върха в класирането. Втори е Наполи със 7, който вероятно също ще играе във фазата на елиминациите, а Спортинг Брага има 4 и е на трето място. Унион Берлин има само 2 точки на последното място.  
В следващия, последен кръг от груповата фаза, на 12.12 Наполи посреща Брага в директна битка за второто място, а Реал ще играе с германския тим. 

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"