Рекорди за „Ливърпул“ и „Байерн“

Носителят на трофея „Байерн“ продължава да изумява с представянето си. Германският шампион записа пореден рекорд под ръководството на Ханзи Флик в Шампионската лига. В Австрия срещу „Залцбург“ баварците вкараха четири попадения в рамките на заключителните 15 минути. Нито един друг отбор не бе постигал нещо подобно в турнира на богатите. Вихрушката дойде в момент, когато домакините вече предвкусваха, че са близо да спрат победната серия от 13 двубоя на „Байерн“. Но и те не успяха, нареждайки се до останалите жертви на колоса от Мюнхен! 

В другия мач от групата „Атлетико“ също удължи своя поредица, но в негативно отношение. Голът на Антон Миранчук от дузпа лиши испанците от чиста мрежа в пети пореден двубой в Шампионската лига – 1:1 с „Локомотив“ (Москва). Това е и най-дългата серия на „дюшекчиите“ за последните 7 сезона.  
Постижение с марка „Ливърпул“ имаше и в Бергамо, където „Аталанта“ претърпя крушение с 0:5 – най-изразителна победа за английски тим на Апенините изобщо. Диого Жота, привлечен през лятото за 44.7 млн. паунда от „Уулвърхямптън“, заби хеттрик, негов трети в евротурнирите за последните 8 международни мача. Португалецът вкара по три гола още на „Еспаньол“ и „Бешикташ“, но в Лига Европа, когато още беше собственост на „вълците“. 

А националът Божидар Краев, единственият българин в тазгодишното издание на надпреварата, отново остана резерва за „Мидтиланд“ в домакинството на „Аякс“. Офанзивният полузащитник се появи в игра четвърт час преди края, но датският тим записа трета поредна загуба, въпреки че нидерланците пристигнаха без 11 свои играчи, заради положителни COVID-тестове. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"