Reuters: Самолетът на Тръмп се сблъска с друг на летището във Флорида

Самолетът на бившия американски президент Доналд Тръмп се сблъска с друг самолет на летището в Уест Палм Бийч (Флорида). Това съобщи Ройтерс във вторник, позовавайки се на източник.

Според агенцията крилото на Боинг 757, собственост на Тръмп, е ударило друг самолет, докато рулирал на международното летище. Отбелязва се, че инцидентът е станал в неделя.

Преди това Boeing плати на Alaska Airlines 160 милиона долара компенсация за загубите след януарския инцидент със самолета Boeing 737 MAX. След това, поради разхерметизация, самолетът направи аварийно кацане малко след излитане и загуби част от фюзелажа.

След януарската извънредна ситуация с Boeing 737 MAX, Федералната авиационна администрация (FAA) нареди временно спиране на експлоатацията на този тип самолети и проверкаи. Те продължиха шест седмици и засегнаха Boeing и Spirit AeroSystems, които произвеждат фюзелажа на самолета. През март The New York Times съобщи, че Boeing не е преминал 33 от 89 проверки на FAA.

Boeing 737 е семейство теснофюзелажни пътнически и транспортни самолети за къси и средни разстояния. Самолетът се произвежда от корпорацията от 1967 г. Boeing 737 стана най-популярният пътнически самолет в историята на гражданската авиация.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"