Rockstar разработва GTA 6 под секрет

Всеки уважаващ себе си любител на видео игрите се е докосвал поне веднъж в живота си до Grand Theft Auto, по известна като GTA. Първата версия на екшъна излезе още през 1997 година за PlayStation1, компютър и Game Boy Color. Съвременният вариант е коренно различен от първоначалиня. Третото заглавие, Grand Theft Auto III, се счита за повратна точка, тъй като вече е с 3D графики, а не както досега – 2D. През годините славата на GTA се разраства, за да се превърне в четвъртата най-продавана поредица игри с над 250 млн. копия. От последната версия GTA V изминаха цели шест години и геймърите вече са нетърпеливи за продължение, което прави всяка информация по темата безценна. Разработчикът Rockstar пази в тайна проекта, но в света на гейминга се знае, че от години се работи по GTA VI. През това време на няколко пъти изтичаше информация от различни непотвърдени източници, но и нищо официално. Големият въпрос сега е кога ще излезе новата игра? Според последните слухове, това трябва да стане тази година. Причина за това са както очакваните нови конзоли на Sony и Microsoft, така и увеличаващата се вълна на нетърпение от играещите.

Последният теч от офисите на Rockstar разкрива, че играта ще с „невероятно огромна карта“ на два града - Vice City, разположен в Маями, а също и Carcer City в близост до Бостън.

Според „Business Times“, тестерът, публикувал информация в портала „Reddit“ под потребителското име herenthere4six, твърди, че играта е в разработка повече от шест години.

Същият информатор разкрива, че картата набляга на въздушното пътуване. Някои от ефектите включват светлинно замърсяване, мъгла и ураганни ветрове, което прави отворения свят на играта възможно най-реалистичен.

На свой ред българският сайт „Kaldata”, пише, че Grаnd Тhеft Аutо 6 щe въpнe мнoжecтвo пpeдишни любими фeнcĸи лoĸaции, щe взeмe вдъxнoвeниe oт Rеd Dеаd Rеdеmрtіоn 2 и нямa дa бъдe нaличнa зa игpoвитe ĸoнзoли oт нacтoящoтo пoĸoлeниe. Инфopмaциятa e oт aнoнимнa пyблиĸaция, нaпpaвeнa в „Раѕtеbіn“, ĸoятo пoнacтoящeм вeчe e пpeмaxнaтa.

А друг потребител на платформата „Reddit” съобщи през август миналата година, че действията на играта ще се развиват в три различни периода във времето – през 70-те години, 80-те и в днешни дни. Подобна промяна би била историческа за GTA. Всичко това обаче са хипотези, а геймърите тръпнат в неведение. Някои казват, че GTA VI ще излезе всеки момент, други са песимисти, прогнозирайки, че това ще се случи чак през 2022 година. Въпросната игра на нерви само прави премиерата още по-желана. А това със сигурност е и целта на Rockstar...

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"