Ромката Кремена, правила се на лекар в Англия, родила едва 14-годишна

"Д-р Кристина" впръскала неизвестно вещество със спринцовка в гърлото на мъртвопиян англичанин, той не си спомня кой го е лекувал

20-годишната Кремена Здравкова, която бе осъдена на една година пробация във Великобритания, е родила близнаци едва 14-годишна, пишат медиите на Острова. Многоплодна бременност в детска възраст е била изключително рискова за здравето ѝ, но за изненада на медиците тя ражда две живи и здрави деца.

Миналата година, когато тя е 19-годишна, Кремена се дегизира като лекар и започва да лекува болни в болницата в Ийлинг. Измисля си дори работен псевдоним и се кръщава "Д-р Кристина". Полицията я хваща при втория опит да лекува три дни по-късно в същото лечебно заведение, без да има медицинска тапия. 

Пред съда българката от ромски произход казала, че детската ѝ мечта била да бъде лекар. Именно затова се изкушила и прекрачила прага на лечебницата - неистово искала да си достави това удоволствие, като прилага медикаменти на нуждаещ се. Тъй като родила близнаците си твърде млада, не успяла да завърши образование и да следва за лекар.

Съдията по делото се смилил над нашенката и тя получила пробация, вместо ефективна присъда, въпреки рисковете и опасностите, криещи се от нейните действия. Няма пострадали хора от лечението на Здравкова и това е основният мотив в пледоариите. Нещо повече - за щастие пациентът, който е "лекуван" от "Д-р Кристина" е бил мъж, постъпил в болницата на Ийлинг в нетрезво състояние. Той не помни нито Кремена, нито нищо от въпросния ден, нито че тя му е впръсквала неизвестно вещество със спринцовка в гърлото. 

Историята на Кремена бе разказана първо от британския вестник "The Sun". Впоследствие всички издания разказаха за куриозната случка.

"Имаме недостиг на лекари, ще дойде момент, в който няма да има кой да лекува. Трудно си покриваме графика и смените. Сигурно затова се случи този гаф", заявяват от болницата.

Здравкова е дошла в Англия съвсем наскоро със семейството си. Тя не знае езика, а нейни колеги я помислили за лекар от страна в Близкия изток.

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Димана Дойчинова

Този уебсайт използва "бисквитки"