Русев опрости за втори път дълг на „Левски“

Спас Русев обеща да опрости дълг на „Левски“ към компанията „Виваком“. Новината бе приета радушно на „Герена“, тъй като ще облекчи задълженията на „сините“ с близо 3 млн. лева. Но Русев направи подобно изказване и в началото на 2019 година при смяната на собствеността на 26-кратните шампиони. Тогава управлението на столичния гранд бе поето от Георги Попов, приближен на Васил Божков. 
През февруари, месец преди Общото събрание, на което Попов бе представен като новият мажоритарен собственик, Русев даде обширно интервю на сбогуване с „Левски“.
„Към момента на Общото събрание и на така наречената дата да прехвърля на собствеността, задълженията ще бъдат може би по-малко от половината на това, което се тиражира сега – между 15-16 милиона лева", заяви Русев. На въпрос ще опрости ли парите, които е дал като заем към клуба, Русев заяви: "То във футбола друга формула няма".
На въпросното Общо събрание новият изпълнителен директор Павел Колев отрече да има стопяване на задълженията на клуба.
“Не знам как се отписва такава сума – обясни Колев. - Няма отписване, ясно е на всички, но ако искате да го кажа аз - ето, казвам го, не е факт. Казах, че дълговете са над 30 млн. лв., и стоя зад думите си”.
Сега, 14 месеца по-късно, навръх 66-ия си рожден ден, Русев отново обеща да опрости част от задълженията на „сините“. 
„Да, истина е, че поемам с лични средства задълженията на Левски към "Виваком" – коментира бившият собственик пред Sportal.bg. - Вече съм говорил с борда на директорите в компанията, като всичко е уточнено. Радвам се, че ще мога да помогна на „Левски“ в този тежък момент. Мисля си, че всички в България и по света видяха, че феновете направиха страхотни неща, за да може тяхната любов да съществува. Не искам да говоря за моята част от управлението. Единственото сигурно е, че „Левски“ ми влезе във вените, а също така, че няма никога да забравя атмосферата и пълния с над 30 000 "сини" фенове стадион "Васил Левски". Най-много съжалявам, че нямахме късмет да ги зарадваме с трофей, въпреки че заслужавахме. Това обаче е спортът. Надявам се, че тази година „Левски“ ще успее да вдигне купата. Многократно съм заявявал, че Наско Сираков е една от най-големите легенди в досегашната историята на „Левски“. Много се радвам и съм щастлив, че акциите са в негови ръце. Пожелавам му от сърце на добър път и успех в това трудно начинание".
В същото време на „Герена“ отново витае слух за евентуално спонсорство от страна на „Газпром“. Според „Блиц“, руската компания е стартирала преговори със „сините“, но все още е в начален етап, тъй като реално Наско Сираков пое управлението от вторник. Подобна сделка бе близо до реализиране още през 2013 година, но в последния момент пропадна. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"