S-класата продължава с вътрешно горене

Mercedes ще предлага лимузината с конвенционално и електрическо задвижване

В даден момент EQS ще отпадне

Следващото поколение S-класа на Mercedes ще се предлага с двигатели с вътрешно горене и с изцяло електрическо задвижване. Това означава, че ще изчезне сегашният изцяло електрически вариант EQS, който се отличава значително дизайнерски и технически от конвенционалната S-класа. В момента на пазара реално има два различни модела S-класа – електрическата EQS и тази с вътрешно горене. Двата варианта предстои да преминат през фейслифт отделно, а в следващата си генерация ще бъдат обединени в един модел.

Такова бъдеще начерта пред флагмана на Mercedes шефът на марката Ола Калениус, цитиран от редица европейски медии. Бъдещото поколение S-класа ще има общо име, но електрическият вариант ще използва различна платформа. Плановете показват, че конвенционална S-класа с вътрешно горене ще продължи да се произвежда и след 2030 г. Тогава трябва да излезе новата, осма генерация на S-класата, като се очакваше, че тя ще бъде само електрическа.

Прекроените планове съответстват на тенденцията на пазара за спад в търсенето на електрически коли. Разработването на нова конвенционална S-класа е знак, че може да се очаква и E-класа с вътрешно горене, тъй като двата модела са технически свързани. Разбира се, че бъдещата Е-класа ще има и електрически вариант, подобно на S-класата.

През следващата година сегашният модел EQS трябва да премине към 800-волтова електрическа архитектура за по-бързо зареждане на батерията, чийто капацитет трябва да бъде увеличен.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"