Салах призна за зависимост от игра

31-годишният Мохамед Салах е известен в цял свят с изявите си на футболния терен, но голямата му страст е друга. Египтянинът прекарва голяма част от свободното си време в игра на шах. Футболистът на Ливърпул говори пред пресата в Англия за любовта си към този спорт и голямата си мечта - да срещне своя шахматен идол Магнус Карлсен.
Нападателят, който е сред най-добрите футболисти в света, каза, че играе шах онлайн "буквално всеки ден".

„Аз съм пристрастен. Не използвам потребителско име, излизам с името си, последвано от някои цифри. Питат ме дали съм Мохамед Салах и аз отговарям да, но те не ми вярват и ме обвиняват в лъжа. Накрая им казвам: „Добре, лъжа“.
Салах каза, че има рейтинг от 1400 точки: „Не съм толкова добър, колкото Магнус Карлсен, но съм добър. Никой няма шанс срещу него, но се надявам, че можем да изиграем една партия един ден."

Карлсен пък е запален по футбола. И не само това, норвежецът често е изразявал възхищението си от Мохамед Салах .  Карлсен често е включвал Салах в своя отбор във Фентъзи Висшата лига. След като прочете изявленията на египтянина, бившият световен шампион по шах изглежда прие предизвикателството му да изиграе мач и му отговори в мрежата X (бивш Twitter) с емотикон, с който го поздрави. 
Съотборникът на Салах в Ливърпул Трент Александър-Арнолд изигра демонстративен мач с Магнус Карлсен в Манчестър през 2018 г. Футболистът завърши със загуба в 17 хода. 

„Играя шах от много малък и винаги съм го обичал. Трудно е да се намери някой, който иска да играе толкова много, колкото аз“, каза Александър-Арнолд тогава. Сега той има конкуренция - Мо Салах. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"