Сангаре гони рекорд с „Левски“

Мустафа Сангаре гони рекорд с екипа на „Левски“. Той може да падне още в неделя срещу „Славия“. Нападателят вкара на два пъти за 4:2 срещу ЦСКА 1948 и вече има 5 попадения в родния елит. Само още два пъти французинът е достигал подобен брой попадения в своята кариера. Преди година 25-годишният таран се разписа 5 пъти за „Варзим“ в португалската трета дивизия. Вкара същият брой попадения и за „Борго“ в родината си и отново в третия ешелон. Сега му бяха необходими 8 срещи, за да изравни най-доброто си постижение. Сангаре има кампания с 8 попадения, но тя е в аматьорския футбол на Франция.

Срещу ЦСКА 1948 „сините“ спечелиха за пръв път след 2 години и половина и спряха серия от 5 мача без успех срещу този съперник. Предвид благоприятното развитие на срещата старши треньорът Станислав Генчев даде първи игрови минути на последния нов Кристиян Макун. Централният защитник и национал на Венецуела се появи в заключителната част на срещата.

В същото време специалистът бе крайно лаконичен по отношение на отсъствието на Джавад Ел Джемили от групата: "Той не беше готов за мача, затова не беше в състава. Няма някакви сериозни проблеми.“

А преди визитата на „белите“ в неделя в „Левски“ ще има и годишно Общо събрание. То ще се проведе в четвъртък в сектор „А“ на стадион „Георги Аспарухов“. Регистрацията ще започне в 10 часа.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"