Сърбия e шампион на Европа

Англия е шампион на Европа след 1:0 над Италия на Евро 2020. Историческият момент се случи в дома на футбола „Уембли“. Пак в Лондон, но в навечерието на големия финал се състоя и виртуалното европейско първенство. То се проведе на футболния симулатор Pro Evolution Soccer 21, а шампионските медали отидоха изненадващо в Сърбия. Подобно на „трети лъва“, титлата бе историческа и за плавите. Това бе едва второ издание на електронния спорт, а в дебюта триумфира Италия. Сега „адзурите“ приключиха още в груповата фаза, затвърждавайки впечатлението още в квалификациите, че не е на нужното ниво. А „плавите“ спечелиха турнира след 3:1 над Полша. Именно Сърбия бе на финал и преди година, но тогава допусна поражение от Италия.
Стефан "Kepa_PFC" Славкович и Марко "ASR_ROKSA" Рокич отново представляваха своята родина на PES21. Наградният фонд на надпреварата бе 100 хил. евро, а 40 хил. от тях отидоха за победителя на европейското.
На 1/2-финалите Полша се справи с Испания след 2:0, а сърбите елиминираха Франция с 2:1.
„Най-накрая спечелихме турнир – обяви Стефан Славкович. - Досега винаги завършвахме в подножието. Целта бе да спечелим 1/2-финалите. Щяхме да сме щастливи и само с това, но срещу Франция играхме изключително силно, а след това се изправихме срещу приятната изненада Полша.“
България не се класира за големия виртуален форум, тъй като завърши на предпоследно място с актив от 7 точки. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"