Швейцария не успя да обърка сметките - фаворитът Англия е на полуфинал на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Швейцария не успя да обърка сметките на световните букмейкъри, които сочеха Англия като основен фаворит за нов шампион на Европа. Британците победиха швейцарския тим с дузпи след 1:1 в редовното време и продълженията на 1/4-финала на Евро 2024, а на полуфиналите възпитаниците на Гарет Саутгейт ще играят срещу Нидерландия или Турция.

Деклан Райс направи първия пропуск в двубоя, а претенции за дузпа имаше Хари Кейн, който падна в наказателното поле след удар на Фабиан Шер, но реферът не ги уважи. Едва пет минути след почивката Бреел Емболо стреля към една от двете врати, но Пикфорд спаси. В 56-ата минута Емболо стреля с глава, но изстрелът му бе блокиран. В 75-ата минута той все пак откри резултата при третия си опит за това, но в 80-ата минута Букайо Сака изравни.

Мачът завърши 1:1 в редовното време и последваха продължения. В 101-ата минута вратарят на Швейцария Ян Зомер улови топката при опит за изстрел на Белингам, а 5 минути преди това бе спасил и удар на Деклан Райс. В 109-ата минута националът на Англия Хари Кейн бе заменен от добрия изпълнител на дузпи Айвън Тони. В 118-ата минута Антони принуди Пикфорд да спасява вратата си. За Швейцария в игра влезе пък Шакири. Продълженията също завършиха 1:1 и последваха дузпи. 

За Англия от 11-те метра точни бяха Кол Палмър, Джуд Белингам, Букайо Сака, Айвън Тони и Тренд-Александър Арнолд, а за Швейцария - Фабиан Шер, Шакири и Андони, но Мануел Аканджи пропусна, след като английският страж Джордан Пикфорд спаси изстрела му. 

 

 

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"