София ще посрещне елита на таекуондо на олимпийските квалификации за Игрите в Париж от 8 до 10 март 2024 г.

София ще бъде домакин на олимпийските квалификации по таекуондо за Игрите в Париж през 2024. 
Новината беше потвърдена, след като в централата на олимпийския канал в Мадрид бе подписан договор и за живо излъчване на надпреварата в официалната медия на Международния олимпийски комитет, съобщи БНР. 

От страна на държавата-домакин и Европейския таекуондо съюз подпис бе положен от Слави Бинев - президент на Българската федерация по таекуондо и Ефи Зоуколи – директор връзки с медиите към Европейския съюз по таекуондо, а от страна на олимпийския телевизионен канал - от Костас Карвелас -  главен бизнес директор на Olympic Channel Services. 

Това означава, че София ще посрещне елита на световното таекуондо от 8 до 10 март 2024 година. 

„Ние сме особено щастливи, че с подписването на този меморандум за разбирателство с Olympic Channel не само ще популяризираме нашия олимпийски спорт, но ще го направим в сърцето на олимпийското семейство. Заедно с президента на Европейския съюз по таекуондо, Сакис Прагалос, ние работим за още по-голямото развитие на спорта в Европа и сме сигурни, че това сътрудничество ще даде възможност на милиони спортисти, които практикуват спорта, да видят своето бъдеще като утрешните олимпийци.“, подчерта Слави Бинев, цитиран от БНР. 

 „Развълнувани сме да работим заедно с ETU, за да популяризираме този спорт на olympics.com, както и да засилим вълнението от квалификационен турнир за Олимпийските игри в Париж 2024 година“, заяви Костас Карвелас. 

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"