Sony продаде над 10 млн. конзоли

Конзолата от най-ново поколение на Sony – PlayStation 5 се радва на сериозни продажби, откакто бе пусната на пазара на 12 ноември миналата година. От компанията обявиха, че са преминали границата от 10 млн. бройки, което е сериозно постижение, предвид затрудненията с дистрибуцията през последните месеци. Липсата на компоненти и пандемията от COVID-19 сложиха прът в темповете на продажби. И все пак от април насам Sony пласира над 2.2 млн. PS5. 
Успоредно с работата по дистрибуцията се работи активно и по разширяване на колекцията от игри, които са налични за конзолата. Съвсем скоро геймърите ще могат да се забавляват със заглавия от рода на God of War, както и Gran Turismo 7, Horizon Forbidden West, Battlefield 2042, Deathloop, Far Cry 6, Kena: Bridge of Spirits, съобщава Pocket-Lint.
В същото време от Sony обявиха и класацията по продажби на игри на тяхната платформа. Екшън-приключенската игра Spider-Man: Miles Morales се радва на сериозен интере, откакто излезе на пазара през ноември. От PlayStation разкриха, че заглавието е №1 при тях с пласирани над 6.5 млн. копия. „Човекът паяк“ окупира върха във Великобритания от самото й излизане. Налична е за PS4 и за PS5. 
Втори в класацията на компанията е MLB: The Show 21. Бейзболният симулатор е с 2 млн. продажби, но излезе само преди 3 месеца и е сред най-търсените игри това лято. Играта е налична и за Xbox, където също е генерирала сериозни продажби, но засега от конкурента на PlayStation не са издали конкретни цифри. 
Сериозен интерес е генерирала и известната поредица Ratchet & Clank: Rift Apart, която е налична единствено за конзолата на Sony от най-ново поколение. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"