Стадо коне изскача на Околовръстното на София, крави прекосяват "Цариградско шосе"

Близо 20 коня изскачат неочаквано по Околовръстното на София. За проблема съобщи столичанинът Веско Константинов в платформата "Катастрофи в София", като целта му е да предупреди шофьорите да са изключително предпазливи, когато преминават в този район. 

Конете са над 20, разказват очевидци. 

"Внимание, стадо коне на СОП преди кв. Горубляне в посока Пловдив. Няма пъдар с тях и са по средата на пътя. Пуснах сигнал на 112, ама да си знаете", предупреждава Константинов. 

"Малко по-късно, отново тук, на паша излязоха... крави", информира Пламен Чернев и прилага снимка от мястото на събитието. От кадъра ясно се вижда как млекодайните прекосяват "Цариградско шосе". Шофьорите се кръстят и благодарят на Всевишния, че случката се развива посред бял ден, когато могат да реагират адекватно. "В тъмното е много рисковано!", добавя Чернев. 

Очаквано, народният хумор в социалните мрежи не закъсня.

"Този див, див Запад", "Нормални процеси, София стигна чак до Пловдив", "Добре, че са животните, че няма кой да окоси тревата", "В Пловдивските степи ситуацията е аналогична", хумористично подхвърлят в мрежата.

"Всъщност изобщо не е смешно, 112 непрестанно неглижира такива сигнали. А да ти изскочи животно, докато караш, може да се окаже фатално за всички", пише Радостина Янчева. 

На този етап не е ясно кой е собственикът на конете и дали той ще бъде глобен. 

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Димана Дойчинова

Този уебсайт използва "бисквитки"