Стоичков: Илиан Илиев не го е страх и това е правилният път – да налагаме наши момчета

Легендата на българския футбол Христо Стоичков посети Бургас, за да се срещне с феновете си. „Камата“ откри демонстративен детски турнир в центъра на града и за втори път след пролетта на тази година представи и своята автобиографична книга, раздавайки автографи.

„Щастлив и горд съм, че след толкова много разговори, преговори, Джани Инфантино се спря на Христо Стоичков да отговаря за всички турнири и проекти, които са свързани с ФИФА и най-вече - с програмите, които са съставени за развитието в училищата в цяла Източна Европа. Щастлив съм, че мога да посетя много държави, сигурно са над 30, в които въпросните проекти ще бъдат пуснати. Нашият футболен съюз, както и другите институции, трябва да кандидатстват за тези програми, които са уникални за развитието на футбола във всички училища“, коментира Камата в Бургас, цитиран от БНТ. 

Той бе точен и ясен и за представянето на националния отбор под ръководството на Илиан Илиев: „Илиан Илиев има едно голямо качество – обича много младите футболисти. Имах щастието и удоволствието да играя с Илиан през годините. Винаги съм казвал, че за съжаление не успя да попадне в групата от 24 футболисти за световното първенство в САЩ. Сега обаче му се отдава възможността, особено след следващия мач с Люксембург, дай Боже да го спечелят, да бъде участник на световно първенство. Илиан Илиев е момче, което се грижи за футбола. Много години във Варна налага млади футболисти, не го е страх и това е правилният път – да налагаме наши момчета“.

Той коментира и промените в БФС – избора на Георги Иванов за президент на Конгреса на централата през март: „Тя промяната вече е ясна – Георги Иванов е президент на футболния съюз. Аз го познавам най-добре от всички вас, защото съм играл с баща му, лека му пръст. След това Георги игра в националния отбор, когато аз бях треньор. Георги е едно мъжко момче, което, предполагам, че ще държи на думите си. Видяхте, че започнаха промените от съдийството, където беше крайно време да се отделят чужденците. Георги Иванов започна промените“, каза още Стоичков.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"