Сушилнята суши дрехите бавно? Ето какво да направите

Уморихте ли се да чакате цяла вечност дрехите ви да изсъхнат? Налагало ли се е да излизате с леко влажни дрехи, защото не са изсъхнали навреме? Е, не сте сами. Този проблем е познат на много хора, но за щастие за него има решение.

Ще ви разкажем за няколко прости трика, които могат за нула време да превърнат мокрите дрехи в идеално сухи и пухкави. Тези хакове ще ви помогнат да станете истински професионалисти в прането, каквито дори не сте подозирали, че можете да бъдете. Така че продължавайте да четете, за да узнаете как да изсушите дрехите по-бързо.

Филтърът

Доскоро дрехите са изсъхвали по-бързо, но напоследък ги изваждате все по-влажни? Първата ви задача е да проверите дали филтърът за мъх е чист. Когато е добре почистен, той улеснява преминаването на въздушен поток през дрехите. Ако по него е натрупан мъх, може да попречи на процеса на сушене. Редовното почистване осигурява оптимална скорост на сушене и енергийна ефективност.

Разделянето

Разделяйте големите количества пране. Дори при голяма купчина пране, разделянето му на няколко зареждания подобрява ефективността на сушене, като гарантира, че всяка дреха е изложена на достатъчно топъл въздух.

Вместо да хвърляте огромен куп пране в сушилнята, първо го разделете на две купчини: една, която трябва да изсъхне сега, и втора, която може да почака. Ще осигурите на вашата сушилня по-малко натоварване, което означава повече място за циркулация на горещ въздух и по-бързо време за сушене.

Претоварването

Избягвайте претоварване на сушилнята. Ако дрехите са твърде много, те ще пречат на правилната циркулация на въздуха, а по този начин се намалява ефективността и се удължава процеса на сушене.

С времето и опита ще опознаете капацитета на вашата пералня и сушилня и когато спрете да ги претоварвате, те ще могат да функционират по най-добрия начин и ще можете да разчитате на еднакво време на пране и сушене винаги.

Кърпата и топките

Сложете суха, чиста хавлиена кърпа в барабана при дрехите. Добавената кърпа абсорбира излишната влага, ускорявайки цикъла на сушене, и създава по-благоприятна среда в сушилнята.

Можете да използвате и специални вълнени топки за сушилня. Когато ги сложите в барабана с много мокри дрехи, те могат да помогнат за намаляване на времето за сушене почти наполовина. Допълнителни бонуси: омекотяват тъканите, намаляват статичното електричество и гънките. Ако им капнете по капка етерично масло и ги оставите на въздух поне час, после можете дори да ароматизирате прането в следващите 3-4 пускания на сушилнята.

Подборът

Закачете и изсушете на въздух обемисти или деликатни дрехи. На тях може да им отнеме повече време, за да изсъхнат в машината, а когато ги извадите на въздух, това може да ускори цялостния процес на пране. И освен това може да запази качеството на тези дрехи.

Програмата

Винаги е добра идея да изберете най-горещата програма, но първо обърнете внимание на етикетите на дрехите си, за да научите колко висока температура могат да понесат. И сложете вътре само най-спешните няколко дрехи. Такова сушене трябва да ви отнеме около 15 до 20 минути. Можете да поставите останалото пране в сушилнята за следващ, по-дълъг цикъл.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"