Светът се гневи на УЕФА заради Белингам

УЕФА пожали Джуд Белингам и това разгневи феновете по света. Националът на Англия получи условно наказание от един мач заради неприличен жест към скамейката на Словакия, след като вкара със задна ножица за 1:1 на Евро 2024. Ако повтори действията си през следващата една година санкцията на звездата на „Реал“ (Мадрид) ще влезе в сила. При това положение полузащитникът на „Трите лъва“ ще бъде в игра срещу Швейцария на четвъртфиналите.

Решението дойде в същия ден, в който бе потвърдено, че Мерих Демирал е наказан за 2 мача.

"Вътрешна шега към близки приятели, които бяха на мача", написа Джуд Белингам в социалните мрежи, след като видеото с жеста му доби популярност.

Футболистът все пак трябва да плати 30 000 евро глоба, което е нищо в сравнение 20-те милиона евро заплата, които прибира на сезон в „Реал“.

Футболната асоциация на Англия пък бе глобена с други 11 000 евро заради инциденти с феновете по време на мача със Словакия, спечелен с 2:1 след продължения.

На Острова пък легендата Алън Ширър призова Гарет Саутгейт да пусне Коул Палмър от „Челси“ като титуляр, след като до момента той имаше твърде периферна роля.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"