Технически гаф изпразни сметки в ДСК, клиенти са в паника

С по-ниска и дори с нулева или отрицателна наличност се събудиха днес клиенти на банка ДСК, което докара вложители до паника, видя "Труд news".

Във фейсбук е пълно с от публикации на стресирани хора, които се чудят какво е станало с парите им, които според справките им липсват, без да са ги теглили или превеждали.

От коментарите на засегнати се разбира, че всички трансакции от последните дни са били дублирани.

Едва преди броени минути от банката признаха за гафа и увериха, че скоро проблемът ще бъде отстранен.

Ето какво написаха от ДСК:

"Уважаеми клиенти, В случай че забелязвате дублирано отчитане на Ваши операции с карти и в следствие на това грешни салда, моля да ни извините. Екипът ни работи приоритетно за отстраняване на тази неточност.

Скоро ще споделим с Вас информация за коригирането на техническата грешка", увериха от институцията. 

Междувременно във фейсбук ври и кипи от коментари по темата. 

"До вчера се притеснявах, че ще получа някой слънчев удар от времето, днес вече съм пред инсулт или инфаркт при вида на изцяло празната ми сметка в ДСК, без да съм теглила пари. Опитвам се да се свържа с банката, но разговор с оператор не се реализира, явно вече няма тази опция. Единствената връзка с институцията е да отидеш на крака във физически клон. А докато стигна до там... Такъв стрес не пожелавам на никого. Знаете ли какво е чувството да видите празна сметка и да не знаете как да нахраните децата си в утрешния?", пише Ивелина Маринова във фейсбук, която е една от стотиците притеснени. 

 

TRUD_VERSION_AMP:9//
Публикувано от Димана Дойчинова

Този уебсайт използва "бисквитки"