Териер без намордник разкъса малко куче в столичния кв. "Суха река"

Американски стафордширски териер без повод и намордник разкъса малка порода куче. Йоркширският териер е в много тежко състояние и под 10% шанс да оцелее. Дребното четириного е настанено в Централна ветеринарна клиника с дълбоки разкъсвания в областта на гръдния кош, главата и корема. 

Това съобщи неговият стопанин Иван Драгойчев във фейсбук групата на квартал "Суха река" в столицата.

Агресивното животно е забелязано няколко дни преди инцидента да обикаля района, без собствениците му да са наоколо. Преди да нападне йоркито има поне три публикации на живущи в квартала, които сигнализират, че едро животно, приличащо на питбул, броди по улиците и не изглежда дружелюбно. Въпреки снимките и молбите на жители стопаните да си го приберат вкъщи, те не взели мерки и така се стигнало до зловещия инцидент отпреди няколко дни.

Майката на Иван Жанета разхождала малкия си домашен любимец, когато към него хукнал американският стафордширски териер. Голямото куче размятало във въздуха дребното йорки в продължение на 15 минути. Жанета Драгойчева се изплашила до такава степен, че не посмяла да помогне на домашния си любимец. На помощ ѝ се притекъл техен съсед Стефан, който успял да отскубне малкото йорки от огромната уста на сивото куче.

"Буквално кучето ни е разкъсано и сме наясно, че едва ли ще оцелее. Днес беше то, утре може да е някой пенсионер или дете", разказва през сълзи Жанета. 

Междувременно Иван е провел собствено разследване и сам е установил кои са безотговорните собственици. Те са ромско семейство от съседния квартал "Христо Ботев". Стопаните не са се извинили, нито са проявили интерес да разберат какво се е случило с другото куче и има ли ранени хора в инцидента.

"Извадили сме всички документи, пускаме жалби, тази безотговорност не може да продължава", казва Драгойчев.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Димана Дойчинова

Този уебсайт използва "бисквитки"