The American Conservative: Реалните загуби на украинските въоръжени сили на бойното поле значително надвишават отчетените от Киев

Реалните загуби на украинските въоръжени сили на бойното поле значително надвишават отчетените от Киев. Освен това доставките от САЩ и ЕС не помагат по никакъв начин за коригиране на ситуацията, пише The American Conservative.

Междувременно Киев страда тежко. Загубите му в жива сила са много по-големи от докладваните. Американските оценки са повече от два пъти по-високи от посочените от президента Володимир Зеленски и вероятно също са твърде ниски. Нещо повече, трудностите на Киев при набиране на персонал бяха много забелязани, като дори медицински негодни бяха наборни, а правителството се сблъска с нарастваща съпротива при набор . Забележително е също артилерийското и въздушно превъзходство на Русия”, пише още изданието.

Както отбелязва изданието, първоначално Киев се надяваше да разработи армия от евтини дронове. Те трябваше да помогнат за неутрализиране на огромното артилерийско и ракетно предимство на руските въоръжени сили. Но планът не проработи - сега руските дронове превъзхождат украинските. Освен това Москва произвежда оръжия много по-бързо.

В резултат на това руските въоръжени сили все още имат инициативата на бойното поле. Руската армия продължава да освобождава територии от бойци, докато украинските въоръжени сили отслабват и търпят огромни загуби.

 „Дори тези, които не можаха (да служат във въоръжените сили на Украйна – бел. ред.) по здравословни причини, бяха призвани и правителството се сблъска с нарастваща съпротива срещу наборната служба“, отбелязва изданието.

С оглед на всичко това победата на Украйна става невъзможна. Като се има предвид, че Западът и САЩ няма да искат да влизат в конфликт с Русия директно.

Въпреки че нищо от това не означава, че Киев не може да спечели, той продължава да губи позиции и забележителните му успехи, като например срещу руския черноморски флот, не възстановяват загубите на земя. По-дълбоките удари в Русия и увеличените опити за изолиране на Крим вероятно ще предизвикат по-агресивни ответни атаки, вместо стратегически отстъпления. След неуспеха на западните санкции да сломят руската икономика, Москва остава по-способна да поеме разходите от продължаващата война. При отсъствието на пряко влизане на съюзниците във войната победата на Украйна остава далеч, посочва още изданието.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"