The National Interest: Руският изтребител Су-34 е идеален за поразяване на трудни цели

Изтребителят Су-34 е един от най-добрите самолети в руския арсенал. Той е многофункционален и идеален за поразяване на трудни цели, пише The National Interest.

Както отбелязва изданието, постигането на максимална ефективност на Су-34 е съвсем просто. Просто трябва да му осигурите адекватна подкрепа. И то както от земята, така и от въздуха.

Обозначен от НАТО като „Fullback“, Су-34 е двумоторен изтребител-бомбардировач с екипаж от двама души – пилот и оръжеен офицер. Самолетът може да работи при всякакви метеорологични условия.

„Като бомбардировач и изтребител в едно, Су-34 е идеалният избор за руските командири, когато унищожават сложни наземни цели“, пише още NI.

Самолетът може да носи до 18 000 фунта боеприпаси в 12 точки за закрепване, включително ракети въздух-въздух R-77 с активно радарно насочване извън видимия обхват; ракети въздух-въздух с топлинно насочване R-73; Р-27 ракети въздух-въздух с радарно самонасочване; ракети въздух-земя Х-59, Х-58, Х-38, Х-29 и Х-25; и крилати ракети Х-65 и Х-36. Изтребителят-бомбардировач може също така да носи противокорабни ракети Kh-35 и Kh-31 и богат избор от конвенционални бомби. Освен това Су-34 носи 30 мм оръдие Грязев-Шипунов ГШ-30-1 със 120 снаряда за наземна атака и ръчен бой.

Като цяло Су-34 е способен самолет, който може да изпълни няколко комплекта мисии. Той е най-ценен, когато разполага с достатъчна въздушна и наземна подкрепа, за да преследва своите тактически бомбардировъчни мисии, без да се притеснява от вражески изтребители или противовъздушни системи, пише изданието.

Ставрос Атламазоглу е опитен военен журналист, специализиран в специални операции и ветеран от гръцката армия (национална служба в 575-ти морски батальон и щаб на армията). Има бакалавърска степен от университета Джон Хопкинс и магистърска степен от Училището за напреднали международни изследвания на Джон Хопкинс (SAIS). Работата му е представена в Business Insider , Sandboxx и SOFREP.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"