The National Interest: Танкът Т-72 остава ключов актив за Москва

Подходът на Руската федерация към масовото производство на просто военно оборудване позволява на Руската федерация ефективно да продължи специалната военна операция , като има постоянен приток на превозни средства в зоната на бойните действия, съобщава американското издание The National Interest (TNI).

Изданието отбелязва, че руската промишленост използва лесно сменяеми бронирани системи като Т-72, ​​които имат по-ниски финансови разходи и са лесни за производство. В същото време, както подчертава изданието, танк от този тип е изключително ефективен в боя и не изисква специална поддръжка.

„Това им позволява да се произвеждат лесно и бързо и винаги да имат готов запас, независимо колко дълго продължават боевете“, се казва в статията.

Всъщност предпочитанието към по-старите платформи, като вездесъщия Т-72 MBT , е по-скоро заради неговата рентабилност и военна полезност и по-малко, защото украинците бият руснаците. А санкциите, наложени на Русия от Запада, бяха всичко друго , но не и успешни.

Нещо повече, тъй като Русия сама по себе си е индустриален гигант и стокова суперсила, военната машина на Москва може да си позволи да стане самоподдържаща се по начини, по които космополитните, обичащи свободната търговия морски сили на света просто не могат.

Т-72 е стар. Но е евтин и много ефективен. Ако бъде загубен Т-72, ​​тъй като толкова много танкове са на бойното поле, това не е краят на света за Русия.

Използвайки по-евтини и по-лесни за замяна системи като Т-72, ​​руската промишлена база може да се включи в подход към производството на танкове. Това позволява лесно, бързо и достъпно производство на системи, така че винаги да има запаси под ръка, колкото и дълго да продължава войната.

Опростеното производство и поддръжка на Т-72 позволяват на руската армия да поддържа постоянен поток от бронирани превозни средства към фронта, което е от решаващо значение за поддържането на техните текущи офанзиви, пише още изданието.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"