The Telegraph: Британските власти призоваха гражданите да намалят консумацията на месо и мляко

Хората трябва да променят диетата си, за да помогнат за намаляване на 200 милиона тона емисии

Британците бяха помолени да се откажат от месо и мляко в името на околната среда, съобщава The Telegraph, позовавайки се на Комитета за контрол на климата на правителството на Обединеното кралство.

Става въпрос за намаляване на емисиите на CO2. Агенцията смята за необходимо намаляване на броя на говедата и овцете, тъй като бързо произвежданият метан е една от причините за изменението на климата. За да постигнат това, британците са помолени да ядат наполовина по-малко месо и млечни продукти.

Предложенията са част от нови цели с нулево нетно, които бяха препоръчани на Ед Милибанд, министър на енергетиката.

В писмо до Милибанд комисията заяви, че правителството трябва да намали емисиите на CO2 с 81 % до 2035 г. в сравнение с референтната 1990 година. Това би довело до намаляване с 200 млн. тона от сегашното ниво от 384 млн. тона.

Съобщава се също, че ръководителят на комитета Питър Форстър не изключва увеличаване на данъците върху животновъдните продукти и намаляване на субсидиите за фермерите.

Комитетът призова правителството да намали броя на добитъка, особено овце и говеда, тъй като те твърдят, че метанът, произведен от тези животни, е ключова причина за изменението на климата.

Обединеното кралство има малко под 10 милиона говеда и телета плюс около 32 милиона овце и агнета, пише още изданието.

Дейвид Хендли от Farmers for Action, който отглежда 500 овце и 100 говеда във фермата си в Монмутшир, каза: „Количествата метан, произведени от земеделието, са малки в сравнение с емисиите от транспорта и други сектори.”

„Но тези правила и разпоредби опустошават сектора заедно със способността на Обединеното кралство да произвежда собствена храна.“

Това идва след предупреждения от Комитета за контрол на климата, че Обединеното кралство не е на път да постигне целите си за климата до 2030 г.

Таня Кумар, директор в Конфедерацията на британската индустрия, добави: „Днешният съвет на Комитета за контрол на климата подчертава важното партньорство между бизнеса и правителството за увеличаване на инвестициите. Въпреки това е ясно, че за да постигнем целта си за 2030 г. и да отидем още по-далеч за 2035 г., е необходима стъпка в действието.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"