The Times of India: Руските ракети 40N6 са сред най-добрите в света

Руските ракети 40H6, партида от които Москва възнамерява да достави на Индия, се считат за едни от най-добрите в света. По-специално, защото те са способни да удрят цели на големи разстояния, пише The Times of India.

Както подчертава изданието, Индия ще получи партида от 120 високотехнологични ракети 40H6. Предназначени са за унищожаване на въздушни цели. Включително бомбардировачи и различни ракети. Освен това ракетите 40H6 се считат за едни от най-модерните в света. Основното им предимство е обхватът им на полет от около 400 километра.

Предполага се, че благодарение на доставката на боеприпаси Индия ще може значително да укрепи собствената си защита. Но в момента Русия е доставила само част от снарядите. Те вече са въведени в експлоатация и са разположени по границите на Индия и Пакистан.

Русия обаче има и други уникални ракети. Включително X-101, който има двойна бойна глава.

Ракетите 40N6 са предназначени да поразяват въздушни постове, бомбардировачи и хиперзвукови крилати и балистични ракети. Според източници, ракетите земя-въздух, предоставени от Русия, се считат за едни от най-модерните в света, с обсег от приблизително 400 километра. Експерт подчерта, че Русия последователно е отговаряла на отбранителните нужди на Индия в критични моменти и придобиването на тези ракети е от решаващо значение за поддържане на предимство пред Пакистан, пише още изданието.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"