„Тотнъм“ се цели в титлата

Титлата е цел, която може да бъде постигната този сезон. Думите са на Хари Кейн, звездата на „Тотнъм“. Капитанът на „шпорите“ се прицели в първи трофей за клуба от 1960/61 в часовете преди да вкара победното попадение срещу „Уест Бромич“ в среща от 8-ия кръг и да изкачи неговия тим на върха в класирането. Таранът бе точен в заключителните минути за 1:0 като гост, а „белите“ изпревариха редица отбори, за да окупират първото място преди снощното дерби „Манчестър Сити“ – „Ливърпул“, което можеше да пренареди отново класирането.

„Когато погледнеш способностите на нашия състав, определено си казваш, че този отбор притежава достатъчно, за да спечели титлата – обяви Кейн в интервю за “FourFourTwo”. – Но ще допълня, че бяхме близо до тази цел през последните четири, пет години и не успяхме да го сторим. Така че не е нужен само добър състав и няколко победи, за да станеш шампион. Но този сезон не мисля, че ще има отбор, който да се откъсне чувствително напред, както бе „Ливърпул“ преди година. Ще има възможности и за останалите да направят силни серии и да са близо до върха.“

А през уикенда Кейн влезе в престижна класация на Острова, превръщайки се в третия играч, достигнал най-бързо до гол №150 във Висшата лига. Националът на Англия го стори в рамките на 218 срещи, пред него са единствено Алън Ширър (212) и Серхио Агуеро (217).

Двубоят срещу УБА бе първият като титуляр за Гарет Бейл, който преди седмица донесе успеха над „Брайтън“ с 2:1 след друго късно попадение.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"