Трансферният хаос в „Челси“

Сериозен хаос цари в „Челси“ в последните дни от трансферния прозорец. За една година „сините“ похарчиха над милиард евро за нови попълнения. Към момента на „Стамфорд Бридж“ разполагат с внушителните 54 играчи с договори, като от тях 8 са под наем. Новият мениджър на тима Енцо Мареска сам призна за проблем с липсата на възможност да се справя с толкова голяма група. Срещу „Манчестър Сити“ на старта на сезона общата сума на футболистите, оставени извън състава, бе над 300 млн. евро. В дните след поражението с 0:2 в Лондон се завърна и Жоао Феликс, въпреки необходимостта „сините“ да продават, а не да привличат. И това породи още въпросителни около състава на Мареска. За португалеца това е втори престой в клуба, за който той записа 20 мача през 2023-а, но без да впечатли с нищо.

„Вие питате къде Феликс ще бъде позициониран на терена – обясни легендата Джейми Карагър, сега анализатор за Sky. - Знаете ли какво си мисля аз? Къде ще се преоблича Жоао? На тренировъчното игрище? Напълно съм сериозен.“

До затварянето на трансферния прозорец остават броени дни. Преди 1 септември „сините“ трябва да продадат минимум 13 играчи. Само вратарите са 6, след като други трима бяха пратени под наем.

На всяка позиция Мареска може да избира между 6-7 варианта за титуляр, въпреки че Висшата лига позволява картотекирането на 25 състезатели, което се оказва сериозен проблем за „Челси“. За Лигата на конференциите извън борда останаха имена като Бен Чилуел, Рахим Стърлинг и Уесли Фофана. А нападателят Ромелу Лукаку отдавна вече не е в сметките, но засега поне има действащ договор с клуба.

Очакванията са „сините“ да се разделят още с най-скъпия вратар в историята Кепа Арисабалага, за когото бяха платени 80 млн. евро през 2018 година.

Без картотека е Стърлинг, акостирал в клуба през 2022 година за 55 млн. евро. Неговата съдба също е прочетена. Най-сигурен пък изглежда трансферът на Конър Галагър в „Атлетико“ (Мадрид). Кой обаче ще се реши да привлече имена като Карни Чъкуемека, Башир Хъмфрис, Чезаре Касадей, Анхело Габриел, Тино Анджорин, който има 5-годишен договор с „Челси“?

На фона на всичко това „сините“ стартираха втори пореден без основен спонсор на екипите, след като не успяха да намерят компания, която да плати исканата от тях сума от 60 млн. паунда.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"