Турска актриса и дъщеря й загинаха след трусовете в Турция

На 6 февруари земетресение удари Турция и Сирия, оставяйки над 25 400 жертви. Докато светът е шокиран от труса с магнитуд 7,8, стана ясно, че сред загиналите е Емел Атъчи, турската актриса, участвала в телевизионни хитове. Новината бе потвърдена от продуцентската й компания.

Както съобщиха от ООН, ниските температури затрудняват спасяването в района, където повече от 5 милиона души останаха без дом заради земетресението. С напредването на кампаниите за евакуация беше съобщено, че актрисата и дъщеря й са загубили живота си сред развалините.
Емел Атъчи беше известна предимно с ролята си в "Казвам се Зюлейха", сериал, който се излъчва между 2018 и 2022 г. и е класиката на местната телевизия, съобщи сайтът bolavip.com. 

Турската актриса учи в Театралния факултет на университета Чукурова, разположен в град Адана. Оттогава тя се установява в региона и започва работа на сцената в Държавния театър в Адана. Съобщава се, че тя е била в района по време на земетресението.

Tims&B , продуцентската компания, публикува изявление в официалния си профил в Twitter. „Изразяваме нашите съболезнования на семейството и близките на Емел Атъчи, ценената актриса от нашия сериал, и нейната любима дъщеря Пурян Атъчи“, пишат от там. "Ние сме дълбоко натъжени от земетресението в нашата страна и всички наши граждани, които загубиха живота си", добавят още от продуцентската компания. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"