UFC шампион защити исляма на фона на терористичен акт в Дагестан

Шампионът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в лека категория Ислам Махачев се обяви в защита на исляма на фона на събитията, които се случиха в Дагестан. Спортистът обяви в своя Instagram, че ислямската религия забранява насилието срещу невинни хора. „Нищо не дава право да се отнемат животи на хора, да се уврежда имущество, мир и лична неприкосновеност. Не свързвайте тези нечовешки лудории с прекрасната религия“, пише Махачев.

Вчера бойци атакуваха Махачкала и Дербент. На фона на терористичните атаки, при които загинаха повече от 15 души, в Дагестан беше въведен режим на антитерористична операция.

На 2 юни Махачев победи американеца Дъстин Порие в основната битка на UFC 302. Руснакът спечели със събмишън в петия рунд и защити титлата на UFC в лека категория за трети път. 32-годишният боец спечели 26-та победа в кариерата си. 

Бившият руски MMA боец Хабиб Нурмагомедов същo говори за терористичните атаки в Дагестан. В Instagram той призова:. „Нека всеки се огледа около себе си и около децата си, с кого общува и кое е обкръжението му. Възпитанието на душите е по-важно от възпитанието на телата”.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"