В "Левски" забравиха за основните принципи във футбола

Достойнство и уважение са два водещи принципа във футбола. За голямо съжаление през последните седмици те се превръщат във все по-чужди за гранд като "Левски". Високопарни изказвания и ненужни нападки подсказват, че вътрешното напрежение е превърнало "сините" в клуб, за който воденето на ненужни битки и войни е по-важно от случващото се на терена.

И докато думите на Станислав Генчев по адрес на ЦСКА и "Ботев" (Пловдив) получиха достатъчно широк отзвук, сега и социалните мрежи на "Левски" се видя нагледно колко далеч са способни да стигнат "сините" с ненужни провокации вместо да се концентрират върху истински стойностните неща. Очевидно в "Левски" търсят нови врагове, а не успехите и трофеите, за които толкова се говори.

Публикацията, качена на стори в Инстаграм, след загуба с 0:1 на стадион "Христо Ботев", говори за манталитета на новите лица в клуба. Феновете на "сините" казаха каквото имат да казват по адрес на Ивелин Попов и тези неща са част от играта. Имало го е преди Попето, ще го има и след него. Това е част от футбола.

Но публикация в профила на "Левски" в социалните мрежи със закачлив текст "Продават се, Попе", не е най-сполучливата възможна шега на снимка, на която капитанът на съперника задържа Джавад Ел Джемили. Не и за клуб от ранга на "Левски". Не и за футболист, който е бил в клуба. Ок, тръгна си по странен начин, но отиде на място, където получи уважение.

А на "Герена" все по-рядко показват, че имат подобни морални качества по отношение на съперниците. И все повече заприличват на един друг отбор, който от години е недолюбван у нас. Липсват обаче успехите европейските вечери. Явно са забравили и онзи манталитет на Георги Аспарухов, за който се говори и до днес - спортменство и уважение без значение от цвета на екипировката.

"Левски" не е някакъв подкаст в социалните мрежи, където група фенове опитват да говорят за футбол. Не говори добре и за онези, които им дават трибуна, за да работят на стадион "Георги Аспарухов". Добрата новина е, че засега поне селектират служители от администрацията, а не футболисти...

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Владимир Иванов

Този уебсайт използва "бисквитки"