Вижте всички подробности по сделката между Мбапе и Реал Мадрид - чака го и бонус "Златна топка"

Килиан Мбапе трябва да стане играч на Реал Мадрид през лятото. 25-годишният футболист се е разбрал с "кралския" клуб и уж вече е подписал договора си, както потвърдиха испански и френски медии. Подробности за сделката бяха публикувани от Фабрицио Романо, трансферния специалист.

Според информацията на Романо французинът в Реал трябва да печели около 20 милиона евро на сезон. Със същата сума в момента разполагат и най-големите звезди на Реал, а именно Джуд Белингам и Винисиус Жуниор. Все още не се знае за колко време ще подпише договора, но ще пристигне в Реал като свободен агент.

Мбапе ще получи бонус от Реал, който ще възлиза на между 100 и 150 милиона евро. Клубът ще плати тази сума на вноски през следващите пет години.

Ако като играч на Реал той спечели "Златната топка", ще получи бонус от 15 милиона евро от "кралете".

Мбапе е един от най-добрите футболисти от години е сериозен кандидат за Златната топка. За ПСЖ той отбеляза 244 гола в 291 мача, но не спечели Шампионската лига. Френският нападател спечели световна титла с националния си отбор през 2018 г. и среброто през 2022 г. Неговата утешителна награда на последното Световно първенство беше голмайсторската титла.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"