Винисиус е най-добрият в Шампионска лига, Джуд - младок номер 1

Винисиус Жуниор е най-добрият футболист в Шампионската лига за изминалия сезон, а неговият съотборник Джуд Белингам е най-добрият млад играч.

Винисиус отбеляза гол във финала срещу Борусия Дортмунд, който Реал Мадрид спечели с 2:0. Той беше определен от УЕФА за най-добър футболист в турнира този сезон. „Много съм щастлив, че успях да спечеля още една Шампионска лига с този клуб, който ми даде толкова много. Това е невероятно нещо. Не всеки може да изпита това и то - няколко пъти“, каза Винисиус след финала.

Наградата за най-добър млад играч отиде при Джуд Белингам.

„Винаги съм мечтал да играя в тези мачове. Нямам думи. Дори не можех да мечтая, че всичко това ще ми се случи в първия ми сезон с Реал Мадрид“, каза Белингам.

УЕФА обяви и отбора на сезона в Шампионската лига, който очаквано е доминиран от играчи на двата финалиста Реал Мадрид и Борусия Дортмунд.

От отбора на Реал Мадрид са Винисиус, Белингам, Рюдигер и Карвахал, а от Дортмунд - Кобел, Хумелс, Матсен и Забицер. Кейн е от Байерн, а Фил Фодън - от Манчестър Сити. В тима попадна и Витиня от ПСЖ.

вратар:
Грегор Кобел (Борусия Дортмунд)
Защитници:
Дани Карвахал (Реал Мадрид)
Антонио Рюдигер (Реал Мадрид)
Матс Хумелс (Борусия Дортмунд)
Ян Матсен (Борусия Дортмунд)
Халфове:
Витиня (ПСЖ)
Джуд Белингам (Реал Мадрид)
Матсен Забицер (Борусия Дортмунд)
Нападатели:
Фил Фодън (Манчестър Сити)
Хари Кейн (Байерн Мюнхен)
Винисиус (Реал Мадрид)

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"