„Юнайтед“ атакуван от чужди и свои

Столът на Оле Гунар Солскяер се разклати чувствително след фиаското в Турция, където „Манчестър Юнайтед“ допусна загуба с 1:2 от дебютанта в Шампионската лига „Истанбул ББ“. След изненадващото поражение „червените дяволи“ понесоха сериозни критики от свои и чужди. Сол в раната сложиха дори клубните легенди Рио Фърдинанд и Пол Скоулс. Емблематичните футболисти от ерата на сър Алекс Фъргюсън останаха втрещени от играта на тима в защита. Гостите от Албиона допуснаха чутовни греши в отбрана и си заслужиха присъдата.
„Не може целият отбор да е в половината на съперника – анализира Скоулс в студиото на мача. - Това бе положение като от мач на 10-годишни деца. Разбирам ако става въпрос за последната минута, но сега бе още в самото начало на двубоя и подобно нещо е нелепо и разочароващо“.

А Фърдинанд не бе по-благосклонен към „Юнайтед“: „Къде е организацията в отбора? Такъв гол можеш да получиш, ако търсиш изравняване в 89-ата минута. Просто съм шокиран. Подобна игра говори за липса на уважение от играчите към самите себе си. Те бяха крайно непостоянни и им липсваше отборна игра.“
По-рано през сезона огън по „Олд Трафорд“ откри и Рой Кийн, славен капитан на „дяволите“ от 90-те.

Саймън Джордън, бивш бос на „Кристъл Палас“, подкрепи думите на безкопромисния бивш полузащитник, че в съблекалнята на отбора няма лидери.
Критиките си стовари и Робин ван Перси, шампион с клуба от Манчестър, който сега припомни желязно правило на Фъргюсън.
„Той казваше: „Няма проблем, ако загубите, стига отборът ми да е тичал поне толкова, колкото съперника, както и да има раздаване както в офанзивен, така и в дефанзивен план!“… Сигурен съм, че „Башакшахир“ вложи повече енергия в този мач. Тук не опираме до възможности, това е нещо различно, което даваш от себе си ...“.

А откритият огън по „Юнайтед“ пряко засяга мениджъра Оле Гунар Солскяер. Норвежецът може да бъде уволнен още през уикенда, когато предстои трудно гостуване на „Евертън“. На Острова припомниха, че през 2014 година Дейвид Мойс бе освободен именно след мач с „карамелите“. Анализите стигат и по-далеч – дори да успее да победи „сините“, мястото на Солскяер на резервната скамейка на „дяволите“ не е сигурно. Един мач не може да спаси Солскяер, а за това говорят и ставките в букмейкърските къщи. Там бившият нападател е фаворит за уволнение сред колегите си от Висшата лига.

За неговия пост вече се спрягат и редица имена. Най-отгоре в листата са тези на Маурисио Почетино и Масимилиано Алегри. Дори Брендън Роджърс, водил големия враг „Ливърпул“ попада сред кандидатите. 
Самият Солскяер отказа да коментира спекулациите за бъдещето му след фиаското в Турция. Веднъж вече той оцеля по-рано през годината, когато „Юнайтед“ бе неузнаваем. Дали обаче сега ще има времето и шанса да вдъхне отново живот в „червените дяволи“? Часовникът тик-така и отброява последните секунди, точно както бе на „Камп Ноу“ през 99-та, тогава обаче Оле бе футболист...

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"