Започнете с грижата за лицето още сега

Слънцезащитният крем е най-важен срещу стареенето на кожата

Евгения Джаферович е професионален гримьор, бивша плувкиня, участничка в Survivor, съпруга и майка на две деца. Специално за вас тя ще дава полезни съвети за грим, красота, хранене, тренировки и семеен живот.

Пролетта е вече тук и много жени се чудят дали и как трябва да променят грижата за кожата си през новия сезон. Именно сега е моментът всяка дама да започне да използва всеки ден слънцезащитни продукти. Въпреки че лятото още е далеч, кожата винаги е изложена на вредните слънчеви лъчи и има нужда от защита, за да изглежда по-млада и сияйна. Веднага искам да развенчая мита, че слънцезащитният крем ще направи лицата ни бели, а врата и останалата част от тялото почернели. Ако се използва подходящ фактор (например 15-ти), това няма да се случи. Просто ще хванем равномерен тен по възможно най-щадящия кожата начин.

Друг полезен съвет за пролетната бюти рутина е да се наблегне върху хидратиращите маски, почистващите продукти с пилинг ефект и маслата за лице, като последните препоръчвам да се използват само вечер, иначе биха развалили ежедневния грим.

Beauty съвет

Маслата се нанасят само вечер

Маслата са един хубав начин да запазим кожата си сияйна. Едни от най-често използваните и препоръчваните са кокосовото, аргановото и бадемовото, защото са богати на ценни витамини и минерали, които предпазват и подхранват кожата в дълбочина. Аз лично използвам такава грижа за кожата само вечер, защото ако го направя през деня, гримът ми не само че няма да издържи дълго, а и няма да стои добре върху мазна основа. Затова е важно и дамите с по-мазна кожа да внимават с употребата на такива масла, дори да не носят грим.

От друга страна, маските за лице, особено хидратиращите, са подходяща грижа за кожата както сутрин, така и вечер. Честно казано, не съм изпробвала много домашно приготвени маски, но на пазара се предлагат страхотни такива с натурални съставки, които почистват и хидратират кожата. А добре хидратираната кожа винаги изглежда добре и дори не се нуждае от много грим. Дори да нанесем такъв след употребата на маска, няма защо да се притесняваме, щом вече сме взели мерки.

 

Beauty грешка

Не подценявайте слънцето

Тук отново ще се повторя, но много хора подценяват вредата от слънчевите лъчи и оставят слънцезащитата за лятото, когато тя безспорно е най-необходима. Моят съвет е да използвате слънцезащитни кремове целогодишно, дори в дните когато е мрачно или вали. И най-скъпите кремове против стареене и бръчки не могат да спасят кожата, ако не я защитим от лъчите. Ултравиолетовите лъчи са първата причина за стареене на кожата, да не говорим и за всички заболявания, възникнали заради неправилна защита от слънцето.

През пролетта препоръчвам да се спрете на слънцезащитен продукт с фактор поне 15, като на пазара може да откриете и много хидратиращи кремове за лицето, които съдържат този фактор и така ще комбинирате два продукта в един, и съответно ще спестите време. Ако този вариант не ви допада, започнете с крема за лице, а след това нанесете и слънцезащитния. По този начин първо ще хидратирате кожата, а след това ще създадете филм, който да я предпази от слънчевите лъчи.

 

Топ тенденция

Третирайте пъпките с пилинг продукти

Колкото и банално или известно да е това правило, много дами често го пренебрегват или забравят, поради което кожата им се възпалява, а от стискането понякога дори им остават белези и петна. Когато се появят пъпки, препоръчвам да се използват качествени продукти за почистване на кожата, които имат и лек пилинг ефект. По този начин се премахват мъртвите клетки, които по принцип са едни от главните виновници за появата на пъпчиците. Ако все пак кожата е твърде чувствителна или склонна към дерматити/акне, и това е причината за пъпките, добре е да се посети дерматолог и да се избере подходящата медицинска козметика.

Колкото до превенцията на пъпки, най-добрият съвет е да почиствате кожата сутрин и вечер. Не заспивайте с грима и инвестирайте в продукти, които не са твърде агресивни към кожата, дори тя да не е толкова чувствителна. Някои от по-силните пилинг продукти може да я разранят или възпалят, което също да предизвика появата на досадния пъпки.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"