Защо Дибала отказа 75 млн. евро и остана в „Рома“?

Не всичко във футбола е пари…все още. Доказа го Паоло Дибала, който в последния възможен момент отказа офертата от Саудитска Арабия за 75 млн. евро и остана в „Рома“. Световният шампион с Аржентина вече си бе взел сбогом с досегошните си съотборници, а треньорът на „вълците“ Даниеле Де Роси се бе впуснал в търсене на негов заместник. Привърженици пък дойдоха на базата в Тригория, за да се докоснат до своя любимец за последно. После Дибала пусна съобщение в инстаграм „Ще се видим в събота“ и Рим буквално се разтресе.

Според „Скай Италия“, нападателят е преосмислил решението си да премине в „Ал Кадисия“, след като е получил горещо сбогуване от своите съотборници и служители в „Рома“. Редицата подаръци от привърженици през последните дни също е докоснало сърцето на бившия футболист на „Ювентус“ и „Палермо“.

Освен това нападателят има отлични взаимоотношения в съблекалнята, а най-близките му приятели са Леандро Паредес, Едоардо Бове и новото попълнение Матиас Соле. Триото също има принос за оставането на звездата във Вечния град.

Разбира се, семейството на футболиста също не е било ентусиазирано да сменят Италия със Саудитска Арабия, където законите са коренно различни. В същото време „Рома“ все още не бе приела официално офертата на „Ал Кадисия“, възлизаща на 3 млн. евро плюс бонуси, оставяйки цялото решение за сделката в ръцете на Дибала. И той се врече в любов на „Рома“. Така в модерната история на столичани нападателят може да се нареди до Де Роси и Франческо Тоти, които са идоли на милиони привърженици на „вълците“. Доказателство за това бе обсадата на къщата му в Рим от фенове, дошли на крака, за да му благодарят, че остава.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"