Застреляха куче асистент на диабетичка

Куче асистент на жена с много тежка форма на диабет бе застреляно в двора на стопанката си в софийското село Равно поле. Собственичката на лабрадора Рожен от години живее с високи нива на кръвна захар, а неговата роля предвиждала да бъде неотлъчно до нея, за да я предпазва от животозастрашаващи състояния, когато захарта ѝ не е в норма.

"На 3 септември сутринта мъжът ми ми звънна, че Рожен не е на двора, малко по-късно го намери прострелян", разказа стопанката на починалия любимец Виктория Александрова.

"Той беше много ценен за мен. Страдам от тежка форма на диабет, а Рожен се обучаваше да разпознава хипогликемични кризи. Той е от кучетата, които спасяват животи", каза през сълзи жената.

По думите ѝ обучението е доста трудно и отнема около 2 години. Рожен е бил застрелян с въздушна пушка, което възпрепятства откриването на извършителя, но заради мястото на убийството, стопаните предполагат, че извършителят е някой в съседство.

При друг случай в другия край на селото дворна котка е била простреляна във врата. Стопанката на котката, която също се казва Виктория, заяви, че имат само подозрения кой е виновникът, но не и доказателства.

„Равно поле е доста бързоразвиващо се село. Това са случаи, които страшно ме озадачиха. Фактът, че наведнъж се случват. Има и трети случай - на запис от охранителни камери се вижда как е стреляно по куче от автомобил. В момента се разследва от полицията", каза кметът на селото.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"